Maria kookt puur
Puur koken is mij met de paplepel ingegoten. Ik kom uit Karpathos, een klein Grieks eiland. Alles wat je daar eet komt van het eiland zelf, met het seizoen als leidraad. Op mijn eiland is duurzaamheid uitgevonden. Daar ben je namelijk vanzelf zuinig, omdat je er hard voor werkte. Verbouwen, verzorgen, melken of oogsten, dat doe je zelf. Daarmee krijgt het ook zijn waarde. We gebruiken altijd alles van het product, groente, vlees of vis. Zelfs de pit van de olijf wordt hergebruikt als voedsel voor de geiten.
Net als op Karpathos kook ik in Nederland in het ritme van de natuur, met ingrediënten uit de directe omgeving. Ik ga op zoek naar de sappigste biologische kip en de lekkerste groenten en fruit van het seizoen.
De zon voegt de smaak toe en ik mijn Griekse temperament. Frisse, rijke en intense smaken, spannende kruiden, rijp, geroosterd en vers. Een feest van geur, kleur en smaak.
Talème, tot gauw,
Maria Pilidou