Gerechten
GERECHTEN
Geurige gerechten, een feest op tafel. Voor iedere gelegenheid helemaal naar jouw wens. We bespreken vooraf samen het menu. Hier vind je een greep uit de gerechten die ik maak bij de buffetten, diners, lunches en hapjes. De lijst is nooit compleet, want koken met het ritme van de seizoenen betekent dat er altijd actuele gerechten zijn. Vraag er gerust naar.
Met dieet- of allergiebeperkingen hou ik natuurlijk zoveel mogelijk rekening.
MEZZES – HAPJES EN DIPS
SPANAKOTIROPITES
Filodeegrolletjes met fetakaas en spinazie (soms boerenkool of andijvie)
KREATOPITES
Filodeegrolletjes met pittig rundergehakt
LOUKANIKA
Griekse saucijsjes
MINI BASTILLA
Kruidige gevulde filodeegrollen
TZATZIKI
Frisse Griekse yoghurtdip met komkommer, knoflook munt en citroen
PIPERIA KAPNISTI
Gegrilde rode paprikadip
HUMUS – DIP VARIANTEN
Kikkererwten en tahini humus
Geroosterde wortel humus
Bieten humus
GEROOSTERDE BIETENDIP
Ambachtelijk bereid, met rode bieten
MUHAMMARA
Geroosterde paprikadip, beetje oosters
MELITZANOSALATA
Auberginedip met knoflook
MINI HARTIGE TAARTJES
Met de beste ingrediënten van het seizoen
– Alle dips worden geserveerd met plat brood
SOEPEN
GEROOSTERDE AUBERGINE EN TOMATEN SOEP
WORTEL GEMBER KORIANDER SOEP
PEER PASTINAAK KERRIE SOEP
PITTIGE NOORD-AFRIKAANSE KERRIE SOEP
PITTIGE KIPPENSOEP MET PINDA
En vele andere soepen. Vraag het me even, want ik maak eigenlijk overal soep van.
LAM, RUND EN VARKEN
MOUSSAKAS
Ovenschotel met aubergines, courgettes, rundergehakt in tomatensaus, aardappelen, bechamelsaus en Parmezaanse kaas
PASTITSIO
Ovengerecht met pasta, rundergehakt, bechamelsaus en parmezaanse kaas
SOUVLAKIA
Griekse spiesjes met lam- of rundshawarma, koriander, paprika en rode pepers
LAMSTOOFSCHOTEL
Met pruimen en amandelen
STIFADO
Runderstoofschotel met gekaramelliseerde uitjes, rode wijn, kaneel en krenten
NOORD-AFRIKAANSE STOOFPOT
Stoofpot met lamsvlees
GEVULD LAMSBOUT
Op z’n Grieks
YOUVETSI
Lamsvlees en tomaat met rijstkorrelnoedels
SOUTZOUKAKIA
Gehaktballetjes in tomatensaus uit Smyrna
KIP
KIPSOUVLAKIA
Kipspiesjes met lente-uien, munt en koriander
KIP UIT DE OVEN
Met venkel (oorspr. Libanees)
KIP MASSALA
Met koriander, komijn en kokosmelk
NOORD-AFRIKAANSE KIP
Met pindasaus
VIS
FOREL
Gebakken forel met tijm, rozemarijn en citroen
FOREL PANCETTA
In pancetta gebakken forel
PSARI PLAKI
Traditionele Griekse ovenschotel met witte vis
ZEEDUIVEL
Met gestoofde venkel, knoflook en groene olijven
GROENTEN
GEROOSTERDE SEIZOENSGROENTEN
Zoete aardappel, pompoen, venkel, pastinaak, pompoen, en al dat andere goeds uit de polder!
BRIAM
Ovenschotel van seizoensgroenten met dille
TOMATAKIA YEMISTA
Gebakken tomaten met een vulling van rijst, pijnboompitten en kefalotiri
AARDAPPELS BOULANGÈRE
Ovenschotel met aardappelschijfjes en bouillon-roomsaus
SALADES
CHORIATIKI
Griekse salade met komkommer, uien, tomaten, paprika, fetakaas en olijven
TABOULEH
Bulgursalade met verse kruiden, tomaat en komkommer
ZOETE SALADE
Salade van peer, appel en witlof
PIPERIËS FLORINIS
Salade van paprika’s gevuld met kerstomaatjes, knoflook, schinken, basilicum en balsamico azijn
NAGERECHTEN EN ZOETIGHEDEN
BAKEWELL TAART
Met appels en peren
TARTE TATIN
Taart met seizoensfruit
MASCARPONE-BOSVRUCHTENTAART
GRIEKSE SINAASAPPELTAART
Met yoghurt en pistachenoten
WORTEL- EN ANANASTAART
MUFFINS
In veel varianten
GRIEKSE YOGHURT
Met honing en walnoten
BROWNIES
RED VELVET CAKE
LUNCHES
Ik maak een complete lunch op maat, naar jouw wensen. Een lunch bestaat vaak bestaat uit vijf gerechten, bijvoorbeeld:
- Soep
- Hartige taart
- Salade
- Diverse sandwiches
- Brownies of andere zoetigheid